2020-07-07 05:01Pressmeddelande

Skövdebostäder tar nytt steg för att bli fossilfria

Den nya hybrisgräsklipparna är tillverkade av Husqvarna. Skövdebostäders vd Katarina PrickDen nya hybrisgräsklipparna är tillverkade av Husqvarna. Bild: Manus Moberg. Skövdebostäders vd Katarina Prick Bild: Mikael Ljungström/Scandphoto

Skövdebostäder har införskaffat hybridgräsklippare som drivs av el och fossilfri diesel. Två nya hybridgräsklippare har köpts in till bolaget och ska klippa gräs på Aspö, Frostaliden, Billingsluttningen och Norrmalm.

Gräsklipparna är en helt ny modell och Skövdebostäder har två av de tio första hybridgräsklipparna som levererats. Att de är hybridklippare innebär att de går på både el och diesel. När klippaggregatet är igång får den stöd av dieseldrift med så kallad HVO-diesel, som är en fossilfri biodiesel. Det är alltså bättre​ ur ett miljöperspektiv. ​Maskinen laddar också batterierna när motorn är igång. Energimässigt spar den 30% förbrukning mot andra åkgräsklippare.

- Det här känns väldigt bra tycker jag. Företagets bilar drivs idag i princip enbart på el. Att vi nu också ersätter andra typer av arbetsfordon med eldrift är helt i linje med våra högt uppsatta mål kring hållbarhet, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

 


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson