2017-12-08 16:13Pressmeddelande

Skövdebostäder till Rosenbad

null

Den 11 december är Dan Sandén, vd på Skövdebostäder, inbjuden till regeringskansliet Rosenbad för att presentera Skövdebostäders arbete med att producera bostäder med rimliga hyror som unga kan efterfråga. Det är bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson som särskilt bjudit in Skövdebostäder att diskutera frågeställningen ”Hur löser vi de ungas boendesituation?”.

Låga produktionskostnader, låg energiförbrukning och låg hyra är en ekvation som många har svårt att få ihop idag. Det är en av de viktigaste uppgifterna för att lösa utmaningarna med ungas bostadssituation i Sverige. Skövdebostäder har lyckats med detta i flera av sina senaste projekt och där de 150 ungdomslägenheterna på Ekedal är ett extra bra exempel.

- Vi har lyckats hålla en låg produktionskostnad och därmed hyresnivåer som många unga har råd med. En typ av bostäder som det är stor brist på i Sverige idag. Och det är därför jag ska få berätta om detta för politiker och tjänstemän vid en konferens för särskilt inbjudna på Rosenbad, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Bostadsminister Peter Eriksson imponerad av flera projekt

I slutet av oktober besökte bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson Skövdebostäder för att inviga byggstarten av Frostaliden. Samtidigt passade ministern på att besöka flera andra aktuella projekt så som Aspö Eko-logi och Ekedal.

- Skövdebostäder har lyckats med många projekt ur såväl ekonomiskt, som ekologiskt och socialt hållbart perspektiv. Att de har nyttjat investeringsstödet i många projekt för att hålla nere hyrorna är glädjande. Skövdebostäder är ett gott exempel på att det går att hålla nere produktionskostnaderna, säger Peter Eriksson, bostadsminister.

Konferensen kommer att sändas direkt samt finnas tillgänglig i efterhand på regeringens webbplats. SVT kommer också att filma för att sända i efterhand.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson