2014-07-02 07:51Pressmeddelande

Skövdebostäders arbetssätt skapar intresse

null

Under våren har intresset varit stort för hur Skövdebostäder lyckas så bra med att hålla nere priserna vid nyproduktion av bostäder. En del av hemligheten ligger i hög beställarkompetens, ett nära samarbete med kommun och entreprenörer.

Om detta ska Skövdebostäders vd, Dan Sandén prata på Business arenas scen i Almedalen den 2 juli klockan 13.45. Skövdebostäder lyfts fram som ett gott exempel under rubriken ”Skövde – här byggs det bostäder till rimliga priser”.

– Det finns ett intresse för hur vi lyckas bygga så billigt utan att tumma på kvaliteten. Givetvis är det jätteroligt att Skövdebostäders arbetssätt uppmärksammas på en nationell nivå, säger Dan Sandén.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4600 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson