2020-09-28 12:12Pressmeddelande

Skövdebostäders nya byggchef utsedd

Sebastian Karlström är ny byggchef. I bakgrunden syns Kurorten där Skövdebostäder bygger 132 nya studentlägenheter.  Sebastian Karlström är ny byggchef. I bakgrunden syns Kurorten där Skövdebostäder bygger 132 nya studentlägenheter.

Sebastian Karlström blir ny byggchef på Skövdebostäder. Han är sedan tidigare byggprojektledare på bolaget och har lett flera större nyproduktioner – bland annat prisbelönta Aspö Eko-logi.

Sebastian Karlström efterträder Morgan Arvidsson, som valt att gå vidare till tjänsten som vd för AB Tibrobyggen.

– Det känns helt rätt att rekrytera Sebastian som byggchef eftersom han har mångårig erfarenhet av att jobba med vår byggnation och är väletablerad både i bolaget och i Skövde. Skövdebostäder har ambitiösa byggplaner och jag är övertygad om att han kommer att bidra till ytterligare utveckling av vårt nyproduktionsarbete, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Började som sommarjobbare

Sebastian Karlström har varit byggprojektledare på Skövdebostäder sedan tio år tillbaka och ansvarat för många av bolagets stora nyproduktioner. Bland dessa finns Aspö Eko-logi, som vunnit priser både nationellt och internationellt för sin hållbarhetsinriktning. Käpplunda park, med cirka 205 lägenheter nära Käpplunda gärde, och det kommande studenthuset på Kurorten står också på meritlistan. Han började dock sin karriär på bolaget betydligt tidigare – som sommarjobbare i Södra Ryd på nittiotalet.

– Skövdebostäder är ett välskött och framtidsinriktat bolag med många spännande byggplaner. Det känns roligt och utvecklande att få arbeta med byggnationen på ett mer övergripande plan, säger Sebastian Karlström, byggchef på Skövdebostäder.


Ämnen: Bygg

Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Katarina Prick
VD
Katarina Prick