2020-04-14 13:00Pressmeddelande

Skövdebostäders nya vd är på plats

Katarina PrickKatarina Prick, ny vd på Skövdebostäder

Nu börjar Skövdebostäders nya vd Katarina Prick. Hon tillträder tjänsten en dryg månad tidigare än beräknat. En av Katarinas första uppgifter blir att se till att Skövdebostäder som bostadsbolag och viktig aktör i Skövde står stadigt och arbetar systematiskt och klokt för att upprätthålla service och verksamhet för sina hyresgäster i det rådande samhällsläget.

– Det är en utmaning att kastas in i den här typen av frågor direkt, men samtidigt ett snabbt sätt att sätta sig in i verksamheten. Det är viktigt att inte tappa fart. Samtidigt måste jag lära känna organisationen och förstå för att på ett bra sätt kunna bidra med mitt ledarskap framåt, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Vd på Falbygdens energi

Katarina kommer närmast från Falbygdens energi, där hon varit vd de senaste fem åren. Hon har en lång ledarerfarenhet och har bland annat varit driftchef i Vattenfall Eldistribution.

– Det känns väldigt bra att äntligen vara på plats. Skövdebostäder är ett välskött bolag med många styrkor som jag ser fram emot att leda framåt. Min start blir självklart lite annorlunda än vad jag föreställt mig med tanke på situationen med coronapandemin. Parallellt med att hantera krisen är min ambition att lära känna organisationen och alla medarbetare. För att lära mig hur verksamheten fungerar kommer jag att besöka våra fastigheter och känna in bolaget, säger Katarina.

Coronakrisen påverkar

Skövdebostäder påverkas precis som andra bolag av den rådande coronapandemin.

– Förmodligen har vi bara sett början av konsekvenserna av de beslut som fattats på internationell och nationell nivå den senaste tiden. Vårt samhälle kommer att påverkas lång tid framöver och vi får hantera det klokt utifrån vårt perspektiv. Jag har fått ta del av vilka beslut som hittills fattats med anledning av den uppkomna situationen och vilka rutiner och annat som på kort tid förändrats. Det är angeläget att Skövdebostäder som en viktig samhällsaktör fortsätter att arbeta på ett tryggt och hållbart sätt för våra hyresgäster, medarbetare och alla Skövdebor, säger Katarina.Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson