2015-02-19 14:24Pressmeddelande

​​Skövdebostäders trygghetsboende Fältspaten nominerat till Årets Bygge 2015

null

Priset Årets Bygge utses av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. De tjugo nominerade är de bästa projekten samhällsbyggnadssektorn presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form.

År 2015 är Skövdebostäders nya område Fältspaten nominerat. Fältspaten är Sverige största flerbostadshus i passivhusteknik och dessutom Skövdes första trygghetsboende. Stora prestigefyllda projekt som är nominerade är exempelvis Gothia Towers i Göteborg, Swedbanks nya huvudkontor i Sundbyberg och Norra länken i Stockholm.

– Det är fantastiskt roligt att Fältspaten i Skövde uppmärksammas i ett sådant sammanhang! Vårt yttersta mål med bygget har alltid varit att hyresgästerna ska trivas och det gäller allt från platserna vi bygger på till inomhusklimatet och bostädernas planlösning, säger Dan Sandén, Skövdebostäders vd.

Fakta: Årets Bygge
Årets Bygge är branschens mest prestigefyllda tävling och totalt tjugo svenska projekt nomineras. Vinnaren utses av en expertjury och priset delas ut på en galafest på Cirkus i Stockholm den 23 mars. Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Byggindustrin.
Läs mer på
www.aretsbygge.nu

Fakta: Trygghetsboendet Fältspaten 
Hösten 2014 stod 70plusboendet Fältspaten i Skövde klart. Byggnaden består av 78 lägenheter och är Sveriges största flerbostadshus som certifierats enligt passivhusstandarden FEBY 12. Huset har många gemensamhetsutrymmen, som en vinterträdgård, stora takterrasser och ett gym. Uthyrningsmässigt är det Skövdebostäders mest lyckade projekt hittills och knappt ett år innan inflyttning var alla lägenheter uthyrda.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4600 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson