2023-06-16 09:21Pressmeddelande

Sommaraktiviteter i Skövdebostäders områden

Boll på en gräsmatta.Under aktiviteten Bollskoj får barn i åldrarna sju till tolv år leka med boll.

Skövdebostäder och lokala idrottsklubbar vill ge barn möjlighet till rörelseglädje och gemenskap under sommarlovet. I år arrangerar Skövde KIK, IFK Skövde fotboll, IFK Skövde handboll och Friskis & Svettis aktiviteter.

Nu står skolavslutningar och ett långt sommarlov för dörren. För alla barn är det viktigt att ha något att göra under ledigheten – och därför har Skövdebostäder det återkommande konceptet med sommaraktiviteter. Tillfällena är kostnadsfria, kräver ingen anmälan och alla barn är välkomna oavsett var man bor.

– Det är både ett sätt att få barnen att röra på sig samtidigt som det också skapar trygghet och lugn i bostadsområdena. I år håller vi till på Lillegården, Käpplunda park och i Södra Ryd – och det är områden där det bor många barnfamiljer, säger Ann-Kristin Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder.

Lek med boll

Många av tillfällena är inriktade på lek med boll. Under Hand the ball får barnen göra övningar tillsammans med IFK Skövde handboll som finns på plats och hjälper till. Skövde KIK och IFK Skövde anordnar Bollskoj där deltagarna får leka med boll och träffa andra barn i området. På Familjejympa med Friskis & Svettis tränar barn och vuxna tillsammans.

– Vi tycker att sommaraktiviteterna är en bra form av sponsring som ger våra hyresgäster och andra Skövdebor mycket. Föreningarna får samtidigt pengar till klubbkassan som de behöver för att kunna bedriva sina verksamheter, säger Ann-Kristin Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder.

Program för sommaren

Här finns programmet för sommaraktiviteterna 2023.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder bygger, förvaltar och erbjuder hållbara, prisvärda bostäder för alla som vill leva i Skövde. Genom ett starkt och långsiktigt engagemang för våra fastigheter, områden och staden i stort bidrar vi till positiv utveckling för ett hållbart och tryggt Skövde. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta och ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Vi har drygt 5 500 bostäder och är Skövdes största hyresvärd. Våra drygt 100 medarbetare arbetar nära våra kunder, och tillsammans med dem skapar vi trygga och trivsamma hem för alla. Hem för dig. Nu och i framtiden.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson