2020-01-10 07:48Pressmeddelande

Språkkafé för ökad integration

Deltagare på språkkaféet på Aspö gård. Deltagare på språkkaféet på Aspö gård.

Nu startar Skövdebostäders språkkafé för säsongen – och varje måndag kan alla som vill komma till Aspö gård för att prata svenska och umgås. Kaféet drivs i samarbete med ABF och handbollsklubbarna Skövde HF och IFK Skövde är också delaktiga.

Verksamheten med språkkafé startade hösten 2018.
– Här kan människor från olika kulturer mötas och fika tillsammans. Många deltagare återkommer vecka efter vecka. Ibland har vi olika teman, som hur bostadsmarknaden i Sverige fungerar eller hur man söker jobb, säger Anki Essgren, bosocial samordnare på Skövdebostäder.

Ett samhällsansvar

Skövde HF och IFK Skövde handboll deltar på några av kaféerna.
– När vi tecknade säsongens sponsoravtal var ett av villkoren att klubbarna skulle bidra med personella resurser till någon form av integrationsprojekt. Vår egen personal har också möjlighet att delta på betald arbetstid. Språkkaféerna är en viktig mötesplats och ett exempel på hur vi tillsammans tar samhällsansvar, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

IFK Skövde handboll tycker att det varit givande att vara med.
– Att få träffa så många inspirerande människor och lyssna till deras olika livsöden och historier är oerhört lärorikt, säger Marcus Dahl, evenemang- och kommunikationsansvarig på IFK Skövde handboll.

Alla är välkomna

Språkkaféerna är varje måndag mellan 18.00-19.30 i lokalen Ladan på Aspö, som ligger i den ombyggda ladugårdsbyggnaden mitt på gården.
– Ingen föranmälan behövs och kaféet är gratis. Alla som vill är välkomna att vara med – oavsett om man vill öva på sin svenska eller om man vill bidra till integration och träffa nya människor. Det är dessutom väldigt trevligt, säger Anki Essgren.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson