2018-01-11 14:45Pressmeddelande

Stort intresse för Skövdebostäders klassiker

null

På mindre än ett dygn har ett trettiotal av allmännyttans vd:ar anmält sig till Skövdebostäders klassiker. Det var i måndags som Dan Sandén utmanade sina kollegor i branschen att röra på sig till förmån för Barncancerfonden. 

Skövdebostäder fyller 75 år. Och som den pigga 75-åring man är vill bolaget göra något extra för att uppmana anställda, hyresgäster och andra att röra på sig. Därför har man skapat Skövdebostäders egna klassiker som finns i tre nivåer mini, midi och maxi.

För att lägga till ännu en dimension utmanar Skövdebostäders vd Dan Sandén alla vd:ar inom allmännyttan att delta. Dessutom åtar sig bolaget att skänka 500 kronor till Barncancerfonden per vd som genomför en klassiker. Intresset var stort direkt och många har hört av sig och tycker att det är ett bra initiativ.

- Det är vd:ar från både små och stora bolag, sådana jag känner och även de jag ännu inte träffat som anmält sig. Det känns jättekul att detta får spridning, säger Dan Sandén, vd Skövdebostäder.

Alla får vara med

De olika varianterna är alltså inte bara till för allmännyttans vd:ar utan vem som helst är välkommen att anmäla sig. Dock är välgörenhetssatsningen kopplad till de vd:ar inom allmännyttan som genomför klassikern. Övriga deltagare kommer att få diplom och möjlighet att ta del av överraskningar under året. Anmälningsformulär finns på Skövdebostäders webbplats.

- Vi hoppas med denna satsning få fler att röra på sig och prova på lite olika idrottsgrenar under året. Detta är en av alla de aktiviteter vi planerar för under vårt 75-årsjubileum. Just klassikern kopplar vi genom att de olika distanserna har anknytning till 75, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Fakta Skövdebostäders klassiker

Skövdebostäders klassiker påminner om En Svensk Klassiker. Grenarna som ingår är längdskidåkning, cykling, simning och löpning, men varje gren kan också genomföras genom andra typer av aktiviteter*. Skövdebostäders klassiker finns i tre nivåer, mini, midi och maxi med olika distanser. Varje distans kan delas upp och genomföras vid flera tillfällen under året.

För att genomföra Skövdebostäders miniklassiker (för barn upp till och med 13 år) ska man under 2018 genomföra följande grenar:

 • -750 meter skidåkning
 • -7,5 kilometer cykling
 • -75 meter simning
 • -7,5 kilometer löpning

För att genomföra Skövdebostäders midiklassiker ska man under 2018 genomföra följande grenar:

 • -7,5 kilometer skidåkning
 • -75 kilometer cykling
 • -750 meter simning
 • -7,5 kilometer löpning

För att genomföra Skövdebostäders maxiklassiker ska du under 2018 genomföra följande grenar:

 • -75 kilometer skidåkning
 • -75 mil cykling
 • -7500 meter simning
 • -75 kilometer löpning

*Alternativa grenar

 • Skidåkning: Längdskidor, stavgång, stakningsmaskin, crosstrainer, rullskidor, rollerblades och kälke med stavar.
 • Cykling: Vanlig cykel, spinning, motionscykel och armcykel.
 • Simning: Simning, kajak och roddmaskin.
 • Löpning: Löpning, gång, rullstol och löpband.

Anmälan sker på www.skovdebostader.se/klassiker

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson