2017-10-09 11:17Pressmeddelande

Stort intresse inför köstarten för ungdomsbostäderna på Ekedal

null

Det har nu blivit dags att öppna den särskilda kön för Skövdebostäders 150 lägenheter för ungdomar på Ekedal. Skövdebostäder har aldrig haft så stort intresse till ett nytt område inför en köstart som den här gången. Över 1000 personer har skrivit upp sig och löpande fått information om projektet. Tisdag 10 oktober klockan 10.00 kan den som är intresserad anmäla sig till kön på Skövdebostäders hemsida.

Det ska bli mycket spännande att se hur många som anmäler sig till den särskilda kön imorgon. Genom en särskild kö ger vi alla samma möjlighet att kunna få en lägenhet oavsett om man stått i vår kö tidigare, vilket känns extra relevant för den här unga målgruppen, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

När man väl ställts sig i kön har man till den 17 oktober på sig att boka sig på de lägenheter man är intresserad av innan Skövdebostäder börjar att skicka ut erbjudande om kontraktsskrivning. Vid den första uthyrningen prioriteras ungdomar mellan 18 och 29 år. Den prioriteringen kommer att kvarstå för alla inflyttningar fram till och med 1 juni 2018. Med prioriteringen av ungdomar tillsammans med hyran som är 4200 kronor i månaden för en etta på 34 kvadratmeter hoppas Skövdebostäder att detta ska bli en bra möjlighet för ungdomar i Skövde att komma in på bostadsmarknaden. 

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson