2016-02-11 18:32Pressmeddelande

Sveriges nöjdaste hyresgäster bor hos Skövdebostäder

null

Vid prisutdelningen på Berns Salonger 11 februari vann Skövdebostäder tre Kundkristaller av tre möjliga. Kundkristallen är ett pris där privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i kundnöjdhet, service och kvalitet.

Vinnare i respektive kategori är det företag som av sina hyresgäster utsetts till Sveriges bästa hyresvärd. Att det är hyresgästerna som avgör vinnaren gör det till ett prestigefyllt pris i branschen. 

Skövdebostäder har Sveriges nöjdaste hyresgäster gällande service, de har Sveriges bästa produkt och Sveriges bästa profil och varumärke. 

Serviceindex mäter hur hyresgästerna upplever servicen. Produktindex visar hur nöjda hyresgästerna är med sin bostad och sitt område, medan profilen är ett mått på varumärkets styrka.

- Det är otroligt roligt! Jag är så glad och stolt över mina medarbetare, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder direkt efter prisutdelningen.

Nu kan Skövdebostäder alltså stoltsera med Sveriges nöjdaste hyresgäster som också är ett tydligt uttalat mål i företaget.

- Visionen är att vi ska ha 100 % nöjda hyresgäster. Så, vi är alltså en god bit på väg med årets 96% men kommer att fortsätta arbeta systematiskt och intensivt för att behålla vår position och öka kundnöjdheten, säger Dan Sandén.


Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4 700 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson