2017-02-09 21:17Pressmeddelande

Sveriges nöjdaste hyresgäster – igen

null

För andra året i rad belönades Skövdebostäder med kundkristaller när Sveriges bästa hyresvärdar utsågs på Berns i Stockholm. Det som ligger till grund för resultatet är hyresgästernas egna betyg. Skövdebostäder fick en kundkristall i högsta profil och högsta serviceindex.

Det känns otroligt roligt! Både att vi fick kundkristaller och att vi lyckats öka ytterligare från förra årets fantastiska resultat på undersökningen. Jag vill verkligen ge en eloge till vår engagerade personal som varje dag gör sitt yttersta för våra hyresgäster, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Att det är hyresgästerna som avgör vinnaren gör det till ett prestigefyllt pris i branschen. Både privata och kommunala fastighetsbolag ingår i jämförelsen. I varje kategori är de tre bästa bolagen i Sverige nominerade och Skövdebostäder var nominerade i alla tre möjliga kategorier. Kategorierna som jämfördes var: högsta serviceindex, högsta produktindex och högsta profil.

Skövdebostäder belönades med en kundkristall för högsta profil som mäter varumärkets styrka. De vann också högsta serviceindex, som mäter hur hyresgästerna upplever servicen från sin värd, den utnämningen fick de dela med Stockholms kooperativa. Bolaget var också nominerade i kategorin högsta produktindex och den kundkristallen tilldelades Rapp fastigheter i Skövde.

Vill fortsätta öka

Hyresgästernas nöjdhet har ökat på alla tre områden där kundkristallen delas ut och i årets enkätundersökning var hela 97% av hyresgästerna totalt sett nöjda.

Det är som sagt väldigt kul, men vi slappnar inte av utan ska fortsätta arbeta för att om möjligt öka ännu mer på respektive index och behålla Sveriges nöjdaste hyresgäster, säger Dan Sandén.

Fakta nominering och Kundkristallen

Kundundersökningen genomfördes av AktivBo som utför undersökningar för över 250 företag med tillsammans över 900 000 lägenheter. AktivBo arrangerar årligen Benchmark Event, ett evenemang där de företag som lyckats bäst i olika avseenden uppmärksammas. Vinnaren i varje klass får en Kundkristall. Benchmark event var i år den 9 februari.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson