2017-01-17 11:31Pressmeddelande

Tre nomineringar till prestigefyllt pris för andra året i rad

null

För andra året i rad är Skövdebostäder som enda bolag i Sverige nominerade till tre priser när Sveriges bästa hyresvärdar utses vid en gala på Berns den 9 februari. Bolagets resultat har också ökat på alla tre index som jämförs. I Kundkristallen belönas de hyresvärdar, både privata och kommunala, som lyckats extra bra inom utvalda områden. Vinnare blir de som av sina hyresgäster utsetts till Sveriges bästa hyresvärdar.

Inget annat bostadsbolag i Sverige är nominerade i tre kategorier. De aktuella kategorierna är: högsta serviceindex, högsta produktindex och högsta profil. Serviceindex mäter hur hyresgästerna upplever service. Produktindex visar hur nöjda hyresgästerna är med sin bostad och sitt område. Profilen är ett mått på varumärkets styrka.

- Att för andra året i rad nomineras till tre Kundkristaller och samtidigt överträffa förra årets fina resultat i undersökningen är fantastiskt roligt och jag kan bara ge en eloge till vår engagerade personal som varje dag gör sitt yttersta för våra hyresgäster, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Från bäst till ännu bättre

Det var under 2015 som Skövdebostäder bytte undersökningsföretag för den årliga hyresgästundersökningen för att bättre kunna jämföra sig med andra i branschen. Då visade det sig att Skövdebostäder hade Sveriges nöjdaste hyresgäster. Nu har bolaget alltså ökat hyresgästernas nöjdhet på alla tre områden där priset delas ut. Hur det resultatet står sig i konkurrensen med andra den här gången får man reda på den 9 februari 2017.

- Förra året vann vi ju tre av tre möjliga kundkristaller och det blir spännande att se hur våra hyresgästers ökade nöjdhet står sig i förhållande till andra den här gången. Oavsett vilket så har vi ett otroligt bra resultat. Men vi slappnar inte av utan ska fortsätta arbeta för att om möjligt öka ännu mer på respektive index och behålla Sveriges nöjdaste hyresgäster, säger Dan Sandén.

Fakta nominering och Kundkristallen

Kundundersökningen genomfördes av AktivBo som utför undersökningar för över 250 företag på både bostads- och lokalsidan, och kan därför erbjuda en unik benchmark mot andra aktörer i branschen. AktivBo arrangerar årligen Benchmark Event, ett evenemang där de företag som lyckats bäst i olika avseenden uppmärksammas. Vinnaren i varje klass får en Kundkristall.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson