2018-12-17 10:30Pressmeddelande

Tvåårig uppgörelse för hyrorna klar

Skövdebostäder och Hyresgästföreningen har kommit överens om en tvåårig uppgörelse gällande hyrorna 2019 och 2020. Hyreshöjningen för bostäder och lokaler utan indexklausul blir 1,7 procent 2019 och i genomsnitt 1,9 procent 2020. Även hyran för garage och p-platser höjs något.

 

Överenskommelsen innebär en hyreshöjning med 1,7 procent på bostäder och lokaler från 1 januari 2019 i de flesta områden. För 2020 är höjningen i genomsnitt 1,9 procent och kan därför variera mer mellan våra områden.

Garage höjs med 20 kronor per månad och parkeringar med 10 kronor per månad från 1 januari 2019. 

– Det känns bra att vi kommit överens för två år framåt. Det är positivt för oss som hyresvärd samtidigt som det är bra för våra hyresgästersäger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder.

Rimlig hyreshöjning
Hyran höjs bland annat på grund av ökad fastighetsavgift och höjda taxor för fjärrvärme och vatten. Det beror också på övriga allmänna kostnadsökningar.

– Hyreshöjningen är rimlig eftersom kostnaderna för drift och underhåll överstiger höjningen. Det betyder att vi måste fortsätta att effektivisera och spara kostnader samtidigt som vi ska fortsätta att leverera en hög kvalitet och service till våra hyresgäster,säger Dan.

Hyreshöjningen omfattar inte studentlägenheter som har en egen förhandlingsordning.

Ytterligare information

Dan Sandén, vd, 0500-47 74 12, dan.sanden@skovdebostader.se


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson