2018-09-03 13:29Pressmeddelande

Uthyrningsstart för Frostaliden 3 oktober

null

Den 3 oktober klockan 10.00 kommer den första etappen med 63 lägenheter på Frostaliden att publiceras på Skövdebostäders webbplats för uthyrning. Alla lägenheter på Frostaliden hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Så den som inte står i bostadskön i dag rekommenderas att skapa en intresseanmälan redan nu.

Det har nu alltså blivit dags för uthyrningsstart av Skövdebostäders del av Frostaliden. Den 3 oktober publiceras de 63 första lägenheterna för uthyrning. Inflyttning sker sedan första maj 2019.

- Vi ser fram emot att äntligen börja hyra ut i området. Vi får mycket frågor och över 400 personer har skrivit upp sig på listan för att få mer information om projektet, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Från två rum och kök till fem rum och kök i etage

I husen finns såväl tvåor, treor, fyror som femmor. Högst upp i varje hus finns lägenheter om fem rum och kök i etage med två stora balkonger vardera. Som standard i alla lägenheter finns diskmaskin, induktionshäll och inbyggnadsugn med varmluft. Också tvättmaskin, torktumlare och duschväggar i glas ingår i hyran.

- Det blir många fina kvaliteter i lägenheterna oavsett storlek. Vi tror också att läget ska vara attraktivt. Inom kort kommer hyrorna att fastställas, säger Lina Eklund Svensson.

Ytterligare två etapper

Längre fram kommer ytterligare två etapper av lägenheter att hyras ut. Dessa beräknas vara klara för inflyttning 1 januari 2020 respektive 1 juni 2020. 

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson