2021-03-25 06:45Pressmeddelande

Uthyrningsstart för Kurorten

Visningslägenhet på ett rum och kök som A-möbler inrett. Bild: Mikael Ljungström/ScandphotoVisningslägenhet på ett rum och kök som A-möbler inrett. Bild: Mikael Ljungström/Scandphoto

Den 26 mars släpper Skövdebostäder 132 nybyggda studentlägenheter för uthyrning. Inflyttning kommer att vara lagom till höstterminen, i augusti 2021.

– Det känns roligt att vi nu kan erbjuda fler studentbostäder. Kurorten har ett bra läge med nära till både centrum och campus och lägenheterna är yteffektivt planerade, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

Huset består av ettor och tvåor. En etta på 29,5 kvadratmeter kostar 5 150 kronor i månaden – och två månader om året är hyresfria. För att få skriva ett kontrakt på en studentlägenhet hos Skövdebostäder behöver man vara antagen till Högskolan i Skövde.

– Vi förväntar oss ingen anstormning nu i mars eftersom antagningsbeskeden kommer först i juli. De som kan skriva kontrakt redan nu är studenter som pendlar, fortfarande bor hos sina föräldrar eller hyr någon annanstans men vill flytta till nytt. Det frigör bostäder och skapar flyttkedjor, vilket är positivt. Vi tycker att det är bra om det blir en mix av både nyblivna och äldre studenter i huset, säger Lina Eklund Svensson.

Studentbostadskön avgör

Lägenheterna i det nya huset på Kurorten hyrs ut genom Skövdebostäders studentbostadskö.

– Man får själv anmäla intresse på de lägenheterna man är intresserad av och prioritera mellan dem. Vi går sedan efter köpoängen i studentbostadskön. Den 26 mars släpps bostäderna för första gången och de ligger ute till 29 mars. Lägenheterna som inte blir uthyrda i den omgången publiceras igen nästa vecka – och så fortsätter det tills alla bostäder är uthyrda, säger Elin Johnsson, uthyrare på Skövdebostäder.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson