2014-04-10 16:22Pressmeddelande

Värdsmästare i hälsa utsedd

null

Alla hade förbättrat sig, men det blev till sist Skövdebostäders vd Dan Sandén som drog det längsta strået och vann friskvårdstävlingen Värdens utmaning.

Träningsperioden inleddes den 19 januari. Sedan dess har de fyra hyresgästerna i hyresgästlaget och Dan Sandén svettats i gymmet. Målet har varit att förbättra sin styrka, vilopuls och syreupptagningsförmåga till sista mätningen. Onsdagen den 9 april var det dags att presentera vinnaren på Actic, Arena Skövde.

Många vinnare

Dan Sandén må ha vunnit med en procentuell förbättring på 29.9 procent jämfört med lagsnittet 17,2, men för deltagarna i hyresgästlaget fanns det många andra vinster med att ha varit med i Värdens utmaning:
– Jag känner mig mycket starkare, jag har fått lägre puls och känner mig över lag mycket gladare. Så jag kommer absolut fortsätta träna, berättar Catarina Becker, som dessutom slutat röka.

”Imponerande insatser”

Med prisutdelningen har alltså friskvårdstävlingen Värdens utmaning nått sitt slut.
– Med Värdens utmaning har vi velat inspirera våra hyresgäster och visa att det, oavsett ålder, lönar sig att hitta en balans mellan fysisk aktivitet, kost och återhämtning. Jag tycker att deltagarna i hyresgästlagets insatser har varit imponerande och det är jätteroligt att de har förbättrat sig så mycket, säger marknadschef Martin Sohlberg.

Värdens utmaning är ett samarbete mellan Skövdebostäder, Actic och Skövde HF. Läs mer om Värdens utmaning på www.skovdebostader.se/vardensutmaning

För frågor kontakta Martin Sohlberg, marknadschef, 0500-47 74 04.

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 4600 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra cirka 5 000 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har drygt 80 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Josefine Ahrling
Kommunikatör
Josefine Ahrling
Eva-Lisa Svensson
Kommunikatör
Eva-Lisa Svensson