2020-07-16 08:16Pressmeddelande

Fortsatt tryck på studentbostäder

Kurortsvägen 12, 14 , 16 och 18Kurortsvägen 12, 14 , 16 och 18

Förra veckan kom första antagningsbeskedet för de studenter som ska plugga på Högskolan i Skövde. Därmed ökar trycket på Skövdebostäders studentlägenheter och det krävs att en haft framförhållning för att bli aktuell för kontraktserbjudande.

I den senaste omgången av uthyrningsprocessen hade de som skrev kontrakt stått i kö i lite drygt ett år.

- De flesta som skriver kontrakt nu är sådana som planerat att plugga i Skövde under en längre tid och därmed hunnit samla på sig poäng.  Men vi upplever inte att de som inte tänkt på boende tidigare har panik. Precis som bostadskoordinatorn på Högskolan i Skövde sagt så brukar det alltid lösa sig på ett eller annat sätt med boende i Skövde. Många bor kanske sin första termin eller läsår hos en privat hyresvärd och får en studentlägenhet år två, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

132 välkomna tillskott nästa läsår

Till höstterminen 2021 kommer ytterligare 132 studentlägenheter stå klara på Kurortsvägen 10. Huset är uppe i sin fulla höjd men en hel del arbete kvarstår.

- Arbetet fortlöper enligt plan och det kommer att bli väldigt bra att kunna erbjuda fler studentlägenheter till näste termin. Då kommer en större andel studenter få ett förstahandskontrakt redan till sin första terminsstart, något som kanske kan påverka Skövdes rödlistning i Sveriges förenade studentkårers kartläggning av tillgången på studentbostäder, säger Lina Eklund Svensson.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Som stadens största hyresvärd bidrar vi till kommunens budskap om det goda boendet genom våra drygt 5 300 bostäder av alla upptänkliga slag och storlekar. Från centrala smålägenheter i 1800-talshus till ett naturnära boende i nybyggda fristående villor. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta, och arbetar aktivt med frågor kring miljö, framtid och utveckling med stort hyresgästinflytande på alla nivåer. Företaget har ungefär 100 anställda i en kundnära organisation uppdelad på tre distrikt med kvartersvärdar i varje bostadsområde.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson