2024-03-07 13:31Pressmeddelande

Inflyttning på Timmergränd

Visualisering av två byggnader på Timmergränd. Timmergränd är Skövdebostäders nya område i Södra Ryd. Bild: Studio Superb

Den 11 mars flyttar de första hyresgästerna in på Timmergränd, Skövdebostäders nyproduktion i Södra Ryd.

- Vi ser mycket fram emot att få välkomna de första hyresgästerna till detta fina område och deras nya hem, säger Katarina Prick, vd på Skövdebostäder.

Många nya Skövdebor

Av de som hittills skrivit kontrakt och ska flytta in är 40 procent från kommuner utanför Skövde. Detta är en positiv effekt av nyproduktion.

- Jättekul att vi med vår nyproduktion kan bidra med hem till nya Skövdebor. Det är inte ovanligt att just de nybyggda områdena lockar många utifrån. Med Timmergränd är möjligheterna väldigt goda då det inte är nödvändigt att ha så lång kötid för att kunna skriva kontrakt. Vi har möjlighet att erbjuda flexibla inflyttningsdatum i nyproduktion, vilket ger kunden möjlighet att planera sin flytt, säger Anna Bjerklinger, chef för uthyrning och social hållbarhet.

Fint läge och god standard

Timmergränd har ett naturnära läge men också närhet till Södra Ryds centrum med all service som finns där. I lägenheterna möts hyresgästerna av parkettgolv, klinker, induktionsspis med varmluftsugn samt tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Cykelförråd och en gemensam uteplats som delvis är under tak ligger i anslutning till husen. Dessutom finns det takterrass på båda husen med en vy utöver det vanliga.

Hyresgästerna har bokat tid för inflyttningen och flyttlassen anländer från 11 mars och framåt.


Om Skövdebostäder

Skövdebostäder bygger, förvaltar och erbjuder hållbara, prisvärda bostäder för alla som vill leva i Skövde. Genom ett starkt och långsiktigt engagemang för våra fastigheter, områden och staden i stort bidrar vi till positiv utveckling för ett hållbart och tryggt Skövde. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta och ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Vi har drygt 5 500 bostäder och är Skövdes största hyresvärd. Våra drygt 100 medarbetare arbetar nära våra kunder, och tillsammans med dem skapar vi trygga och trivsamma hem för alla. Hem för dig. Nu och i framtiden.


Kontaktpersoner

Lina Eklund Svensson
Chef för marknad och utveckling
Lina Eklund Svensson
Katarina Prick
VD
Katarina Prick