2023-02-01 12:21Pressmeddelande

Skövdebostäder säljer Armborstet

Del av kvarteret Armborstet Armborstet Skövde

Skövdebostäder och den nyinrättade bostadsrättsföreningen Armborstet Billingen har skrivit kontrakt på köpet av fastigheten Armborstet 1. 

 

- Jag är väldigt nöjd över att affären går i lås på ett bra sätt och att vi därmed kan bidra till en ökad blandning av upplåtelseformer på Billingsluttningen, säger Bernt Mårtensson, styrelseordförande i Skövdebostäder. 

 

I dagsläget finns inga fler planer på ombildning av fastigheter till bostadsrätter.

 

Det finns inte några pågående diskussioner gällande ytterligare försäljning av fastigheter för ombildning till bostadsrätter. Vårt ägardirektiv är oförändrat vilket innebär att vi kommer att ha en fortsatt positiv inställning till ombildning i syfte att bredda utbudet av upplåtelseformer i Skövde kommun.

 

Fastigheten säljs för 85 miljoner till bostadsrättföreningen.


Ämnen: Allmänt

Om Skövdebostäder

Skövdebostäder bygger, förvaltar och erbjuder hållbara, prisvärda bostäder för alla som vill leva i Skövde. Genom ett starkt och långsiktigt engagemang för våra fastigheter, områden och staden i stort bidrar vi till positiv utveckling för ett hållbart och tryggt Skövde. Vi är medlemmar av Sveriges Allmännytta och ägs av Skövde Stadshus AB som i sin tur ägs av Skövde kommun. Vi har drygt 5 500 bostäder och är Skövdes största hyresvärd. Våra drygt 100 medarbetare arbetar nära våra kunder, och tillsammans med dem skapar vi trygga och trivsamma hem för alla. Hem för dig. Nu och i framtiden.


Kontaktpersoner

Bernt Mårtensson
Styrelseordförande
Bernt Mårtensson